KOLICA ZA BEBE – KAKO ODABRATI PRAVA?

Pre nego što kupite kolica za svog mezimca, razmislite kada i koliko ćete ih koristiti. Ponuda kolica za bebe je jako velika, ali treba odabrati ona prava.

Kisobran decija kolica

Standardna kolica za decu koja se mogu kupiti možete naći u različitim modelima i različitih dezena. Ono što je potrebno da znate o ovim kolicima je to da ona imaju podesiv položaj tela u tri položaja i nisu baš lagana, pa ukoloko živite u zgradi, zbog stalnog nošenja, možda i nisu ideala za Vas i Vaše dete. U tom slučaju, savetujemo Vam da se opredelite za kišobran kolica. Ovi modeli se lako sklapaju a tažina im je jako mala, pa su pogodna za nošenje, a i prilikom transporta zauzimaju jako malo mesta. Nedostatak ovih kolica jeste u tome što nemaju mogućnost stavljanja deteta u ležeći položaj, pa se savetuju za decu koja sede. Pored ovih osnovnih modela, postoje i dečija kolica sa nosiljkom koja se lako implementira na njih. Medjutim, čim beba malo odraste, nosiljka se izbacuje iz upotrebe. Takodje, ukoliko imate nameru da kupite i auto sedište, onda je su za Vas idealna kolica sa auto sedištem. Ono se lako stavlja na kolica pa je pogodno za prebacivanje iz auta i u auto. Ovakvi modeli postoje i sa dodatkom nosiljke, takozvani 3u1 modeli, i oni sadrže kolica, auto sedište i nosiljku. Jedini nedostatak im je u tome što su nosiljka i auto sedište prilično teški a i cena im nije baš zanemarljiva.

Sve u svemu, dobro razmislite pre nego odaberete koji ćete model odabrati. Živimo u vremenu koje je nepredvidivo i pitanje je da li ste u mogućnosti često menjati i kupovati nova kolica koja odgovaraju uzrastu vašeg deteta.

One thought on “KOLICA ZA BEBE – KAKO ODABRATI PRAVA?

  1. Mi smo koristili kišobran kolica mnogo duže nego standardna. Ali i pored toga mislim da su standardna kolica neophodna kako za prve mesece tako i za hladnije dane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.