Transplantacija kose i minimalni rizik

Svaka operacija tako i transplantacija kose nosi neki određeni rizika sa sobom. Godinama se usavršavaju metode za što bezbolnije i što uspešnije transplantacije kose. Tako da je FUE metoda transplantacije kose dosta uspešnija od ostalih. Što je najvažnje bezbolnija je i ne ostavlja nikakve posldice, ožilke ili bilo šta drugo. NAjmanji rizik je svakako FUE transplantacija kose bez ožiljaka

U svakom slučaju možemo da vas informišemo o eventualnim rizicima koji postoje pri transplantaciji kose.

Koji su rizici od operacije transplantacije kose?

Operacija za transplantaciju kose je obično sigurna kada je izvodi kvalifikovani, iskusni plastični hirurg koji ima sertifikat. Zato je naša preporuka isključivo samo MBC klinika za estetsku hirurgiju u Beogradu

Ipak, pojedinci se uveliko razlikuju u fizičkim reakcijama i isceliteljskim sposobnostima, a ishod nikada nije u potpunosti predvidljiv.

Kao i kod bilo kog hirurškog postupka, može se dogoditi infekcija. Prekomerno krvarenje i / ili široki ožiljci, ponekad nazvani ožiljci „istezanja unazad“ uzrokovani napetošću, mogu nastati kao rezultat nekih postupaka smanjenja vlasišta.

U postupcima transplantacije postoji rizik da neke od graftova ne „preuzmu“. Iako je normalno da kosa sadržana u čepovima ispadne pre uspostavljanja ponovnog rasta na novom mestu, ponekad kožni čep odumre i operacija se mora ponoviti. Ponekad će pacijenti sa kalemljenim čepom primetiti male izbočine na koži glave koje se formiraju na mestima transplantacije. Ova područja se obično mogu kamuflirati okolnom kosom.

Kada gubitak kose napreduje nakon operacije, može doći do neprirodnog, „neravnog“ izgleda, posebno ako novopostavljena kosa leži pored delova kose koji se i dalje proređuju. Ako se to dogodi, možda će biti potrebna dodatna operacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.